EKOKAMPAAMON PALVELUT

Olen valmistunut ekokampaajaksi lokakuussa 2021.

Ekokampaamossa hiuksia värjätään kasviväreillä, hoidetaan hiuspohjaa ja hiusta erilaisilla savilaaduilla ja merilevällä sekä tehdään rentouttavaa intialaista päähierontaa ja energisoivia, kokonaisvaltaisia hiustenleikkauksia. Kaikkiin hoitoihin ja muotoiluihin käytetään laaduikkaita, setifioituja luonnonkosmetiikkatuotteita.

TERVETULOA TUTUSTUMAAN.


*Hiusten kasvivärjäys

Käytän pääsääntöisesti kotimaisia Ekopharman kasvivärejä sekä Radicon värejä. Molemmat sarjat sisältävät laajan valikoiman valmiita värisekoituksia sekä yksittäisiä värikasveja. Ekopharma Helsinki- sarjasta löytyy myös laaja valikoima hiusyrttejä ja marjoja, joilla saadaan lisätehoa väriin sekä hoitavuutta niin hiuksille kuin hiuspohjallekin.

Kasvivärillä saadaan hiuksiin luonnollisia pehmeitä sävyjä ja uskomaton kiilto. Värivaihtoehtoja löytyy hehkuvan punaisista, pehmeän ruskeiden kautta aina mustanruskeaan. Värin lopputulos on aina yksilöllinen ja riippuu hiuksen omasta pigmentistä, sekä hiuksen laadusta. Myös harmaat saadaan piiloon kasviväreillä. 

Kasviväri pysyy hiuksessa hyvin ja hiuksen kasvaessa värjäysraja on pehmeä ja luonnollinen, liukuva. Kasviväreillä ei voida vaalentaa omaa väriä.

Kuvissa kasvivärjättyjä hiuksia. Keskimmäisessä kuvasarjassa ennen ja jälkeen värjäämisen.


*Hiusten- ja hiuspohjan hoidot ekokampaamossa

Savihoidot:

Savilaatu valitaan hiuspohjan ja hiuksen tarpeen mukaan. Siihen voidaan halutessa lisätä yrttejä tai kasviöljyjä tehostamaan vaikutusta. Näin saadaan juuri sinulle räätälöity hoito. Savi imee itseensä epäpuhtauksia, kuona-aineita ja kemikaalijäämiä sekä kuorii kuollutta ihosolukkoa ja stimuloi solujen uudistumista. Savi on antiseptinen ja se rauhoittaa ärtynyttä hiuspohjaa. Puhdistavan vaikutuksen lisäksi savi luovuttaa ihon ja hiusten hyvinvoinnille tärkeitä hivenaineita ja mineraaleja kuten mm. piitä, kalkkia, magnesiumia ja sinkkiä. Se kirkastaa ja puhdistaa omaa väriä ja tekee hiuksista ilmavat. Savihoito on ihanan rentouttava hoito vaikka hiuksessa ja hiuspohjassa ei mitään ongelmaa olisikaan.

Merilevähoito:

Mineraalipitoinen merilevähoito pehmentää, kosteuttaa ja hoitaa etenkin kuivaa ja kemiallisten käsittelyjen rasittamaa hiusta. Merilevä sisältää mm. mineraalisuoloja ja rasvahappoja jotka ravitsevat hiusta ja hiuspohjaa. Se poistaa hellävaraisesti mutta tehokkaasti epäpuhtauksia, jopa raskasmetalleja ja klooria. Se kirkastaa ja puhdistaa omaa väriä. Erityisesti luonnonkiharat, voimakkaasti vaalennetut tai muuten hauraat hiukset rakastavat merilevähoitoa! Hoidon jälkeen hiukset ovat kevyet, puhtaat, taipuisat ja häikäisevän kiiltävät.


* Savivaalennus

Savivaalennus on ekologinen ja hellävaraisempi vaihtoehto synteettiselle vaalennukselle. Se ei ole kuitenkaan luomuvaalennus, vaan sisältää saven ja soodan lisäksi vetyperoksidia. Sillä EI saada aikaan voimakkaita vaalennuksia tai värinpoistoja. Lopputulos on pehmeä ja luonnollisen vivahteikas beigen, toffeen tai kullan sävy. Savivaalenus sopii niin kasvivärjätylle kuin synteettisestikin värjätylle hiukselle sekä tietenkin täysin värjäämättömälle hiukselle. Savivaalennus kirkastaa hiusta 2-3 astetta.  

Yllä kuvissa savivaalennus ennen, vaikutusajalla ja jälkeen vaalennuksen.


* Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta on yli 1000 vuotta vanha hoitomuoto ja osa 4000-vuotista intialaista Ayrveda-perinnettä, joka tähtää kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ---> kehon, mielen ja sielun vuorovaikutukseen.

 Intialaisessa päähieronnassa käytetään erikoistekniikoita vaihdellen kevyistä naputuksista ja sivelyistä napakoihin hierontaotteisiin. Vaihtelut aktivoivat sekä aivojen oikeaa että vasenta puoliskoa. Hoito vaikuttaa niin kehoon kuin mieleen. Se rentouttaa ja virkistää, lievittää stressin oireita, vilkastuttaa kuona-aineiden poistumista kehosta ja helpottaa lihasjännitystä. Sarjahoidolla voidaan saavuttaa pitempiaikaisia ja pysyviäkin muutoksia ja stressitason laskua. Hoito sisältää myös kevyen hartiaseudun hieronnan.

Intialaista päähierontaa EI suositella, jos sinulla on:

  • akuutti ja voimakas päänsärkykohtaus

  • syöpäsairaus (keskustele hieronnan sopivuudesta lääkärisi kanssa)

  • kuume tai tulehdustila

  • lähiaikoina sattunut pään alueen vamma

  • raskauden aikana

Hoito tehdään tuolilla istuen. Hoidettavalla on hyvä olla pitkähihainen paita, puhtaat hiukset. 

Olen käynyt Intialaisen päähieronnan koulutuksen keväällä 2008 Energiakeskus Indigossa Espoossa.


*Energisoiva hiustenleikkaus

Energisoiva leikkaus on ennenkaikkea asiakkaalle kokonaisvaltainen, rentouttava ja samalla virkistävä kokemus. Se aloitetaan intialaisella päähieronnalla, jonka jälkeen tehdään hoito hiuksille ja hiuspohjalle. Hoito voidaan tehdä tarpeen ja valinnan mukaan käyttäen savea, merilevää, yrttejä tai tehohoitotuotteita. Tämän jälkeen tehdään varsinainen energisoiva hiustenleikkaus. Leikkauksessa käytetään tavallisia leikkaussaksia, ei siis muotoilusaksia, leikkauskonetta tai veistä. Hiukset leikataan hidastempoisesti useampaan kertaan, monesta eri suunnasta toivotun muodon mukaisesti. Ideana on, että hius kuivuu sitä leikattaessa omaan muotoonsa ja ettei muotoilutuotteita ja hiustenkuivaajaa käytetä ollenkaan. 

Energisoiva hiustenleikkaus pyritään tekemään hiljaisuudessa, jolloin asiakas saa keskittyä täysin rentoutumiseen. Tärkeintä on kuitenkin asiakkaan rentoutuminen ja toiveen mukainen lopputulos, joten räätälöidään hoito juuri sinulle mieleiseksi.

Kuvissa Energisoiva leikkaus ennen ja jälkeen leikkauksen.